MOC er military orientation competition og det er overraskende mange konkurrerende nasjoner med. Det er snakk om nasjoner fra hele verden, men det selvsagt noen nasjoner som ikke er med. Det er ikke alle som ønsker å delta, spesielt ettersom dette er et arrangement som er kjent for fredelig samhandling. De mange deltagende soldatene, aktive eller pensjonerte, skal ha det moro sammen utenom konkurransene. Mange skaper varige vennskapsbånd, men det er selvsagt og sterk konkurranse. Få er vel så konkurranse innstilte som soldater, aktive eller pensjonerte.

Det vil alltid diskuteres om denne orienteringskonkurransen er tøffere enn andre. MOC vil selvsagt hevde dette, og med det rette sier mange. For spesielt karriere soldater er trengt i å finne frem i ulendt terreng, raskt og effektivt. Så ikke bare trener de på dette på fritiden, de driver også med i arbeidet. For de som har deltatt i kamphandlinger i løpet av karrieren, så har mange av dem måtte orientere seg under mye tøffere forhold enn i en konkurranse. Hvem som har rett må nok være en gjenstand for diskusjon også i fremtiden. Det som er udiskutabelt er at det er overraskende mange nasjoner som deltar i MOC også når man sammenligner med andre friidretts konkurranser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>